Önkéntes felhívás

ICF gyorsasági kajak-kenu világbajnokság

2019. augusztus 21-25. Szeged

A világ közel 100 országából, több mint 1200 résztvevő érkezik a nyár végén Szegedre, a gyorsasági kajak-kenu világbajnokságra. Az esemény azért igazán különleges, mert nagyrészt ezen a versenyen dől el az olimpiai kvóták sorsa. A tét tehát hatalmas, ugyanis Tokióba Szegeden keresztül vezet minden leendő bajnok útja.

Belülről átélni az eseményeket, találkozni a sportág legismertebb alakjaival, tapasztalni a sokszínűséget, a kultúrák találkozását és így azonosulni egy világverseny hangulatával igazán különleges élmény.

Szeretsz csapatban dolgozni? Érdekel a kajak-kenu? Vagy esetleg Te is ezt a sportágat űzöd? Szeretnéd közelebbről is megismerni egy sportrendezvény szervezési folyamatát? Akkor önkéntesként légy része a szervezők csapatának!

SZEREZZ ÉLMÉNYEKET! ISMERD MEG JOBBAN A KAJAK-KENU SPORTÁGAT! JELENTKEZZ ÖNKÉNTESNEK A 2019-es KAJAK-KENU  VILÁGBAJNOKSÁGRA!

ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK AZ ESEMÉNYRŐL

Verseny időpontja: 2019. augusztus 21-25.

Helyszín: Szegedi Olimpiai Központ, Maty-ér

Megközelítés: A városból ingyenes transzfer a pályára

Az önkéntesek már 2019. augusztus 14-től részt vehetnek a rendezvény előkészületeiben.

Minden önkéntes részére a Szervező Bizottság napi egy meleg étkezést biztosít.

A kajak-kenu klubok által szervezett önkéntesek bizonyos esetekben szállást és félpanziós ellátást is kapnak. Sportági önkénteseknek közös táborozás lehetőséget és számtalan programot kínálunk a szegedi Partfürdő területén, ahonnan versenynapokon rendszeres buszjárattal lehet a pályára jutni.

Ha a Szegedi Tudományegyetemen tanulsz, extra kredit lehetőség vár Rád az Önkéntes Program résztvevőjeként.   

JELENTKEZÉSI FOLYAMAT

Jelentkezni 2019. február 28-tól az esemény holnapján, az online űrlap kitöltésével lehet.

Jelentkezési feltétel:

Betöltött 16. életév (Dopping ellenőrzési területen betöltött 18. életév!)

A jelentkezésnél az idegennyelv-tudás előnyt jelent.

18 év alattiak csak szülői beleegyezéssel jelentkezhetnek! A nyilatkozatot itt töltheted le.

Jelentkezési határidő: 2019. április 15.

Területek, melyekre önkénteseket keresünk

NKM gyorsasági kajak-kenu világbajnokság

2019. augusztus 21-25. – Szeged

VÍZRESZÁLLÁS, HAJÓK MOZGATÁSA

Ha magad is kajakozol, kajakoztál, otthonosan mozogsz a stégen, láttál már mérlegelést, korábban dolgoztál már kajak-kenu versenyen, akkor itt a helyed, hogy segíts a sportolóknak ki- és beszálláskor, a versenybíróknak pedig a hajók mérlegelésében.

VERSENYZŐI TERÜLET

Szeretnél találkozni a világbajnokság legjobbjaival? Ha a válaszod igen, és megismered arcról a legsikeresebb kajakosokat és kenusokat, valamint határozott, de ugyanakkor udvarias vagy, és beszélsz legalább egy idegen nyelven, akkor ez a Te területed.

RENDEZVÉNYSZERVEZÉS

Érdekel a rendezvényszervezés? Szeretnéd tudni, hogy mi zajlik a háttérben és mi működtet egy ekkora rendezvényt? Ha van némi műszaki érdeklődésed, úgy érzed, hogy szívesen belelátnál a technikai csapat munkájába és nem riadsz vissza egy kis fizikai megterheléstől, akkor ezt a területet keresed.

AKKREDITÁCIÓ/ VERSENYZŐI TÁJÉKOZTATÁS

Amennyiben legalább egy, vagy akár több idegen nyelven beszélsz, és pontosan, gyorsan tudsz közreműködni az információáramlásban, emellett határozott vagy, esetleg van már szállodai vagy vendéglátásban szerzett tapasztalatod, akkor ezen a területen hasznosíthatod a tudásod! Fogadd a csapatokat, vagy vegyél részt az akkreditációs folyamatban, segítsd a versenyzők tájékoztatását az információs ponton. Ez izgalmas lesz!

LOGISZTIKA

Magabiztosan beszélsz idegen nyelvet? Szeretsz önállóan és csapatban is dolgozni, új embereket, új kihívásokat megismerni? Higgadtan kezeled a váratlan helyzeteket is? Pontosan betartod a határidőket? Akkor vegyél részt a logisztikai csapat munkájában és felügyeld a shuttle buszok, valamint a reptéri transzferek koordinációját. 

SAJTÓ ÉS MÉDIA

Szeretsz izgalmas emberekkel megismerkedni? Segítőkész vagy? Jól beszélsz angolul? Érdekel a televíziós/újságírói munka, vagy egy nagyszabású sporteseménnyel kapcsolatos kommunikációs és szervezési feladatokat szeretnéd megismerni? Ha igen, akkor jelentkezz önkéntesnek a kajak-kenu világbajnokság sajtóirodájába!

VENDÉGLÁTÁS, VIP, CATERING, KISÉRŐ RENDEZVÉNYEK

Érdekel a sportdiplomácia? Magabiztosan mozogsz magas rangú tisztségviselők, vendégek között?  Van gyakorlatod vendéglátásban? Ha határozott ám udvarias is vagy egyben, akkor itt a helyed! Gyere hozzánk önkéntesnek és megtudod milyen egyszerre fogadni egy kiemelt vendéget, helyrekísérni egy vezetőt, vagy éppen meginvitálni egy kávéra a korábbi évek bajnokait.

TV, SPORTPREZENTÁCIÓ, EREDMÉNYHIRDETÉS

Otthonosan mozogsz a kivetítők, reflektorfények világában? Nem jössz zavarba, ha egy ismert sportolót, vagy egy magas rangú sportdiplomatát kell segítened? Udvarias vagy, ugyanakkor határozott? Akkor ez a te területed! Segítsd sportprezentációs csapatunk munkáját az eredményhirdetés és a versenyzői flash interjú-zónák területén.

Ha kérdésed van, írj nekünk: volunteer@szeged2019.com